Skip to Content

Τα ρούχα στην πόλη! Γυναικεία ρούχα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την γρήγορη μόδα

Κάποτε, ένα σέξι κόκκινο βελούδινο παντελόνι πωλήθηκε στην πιο καλή μπουτίκ του Παρίσιου. Η ιδιοκτήτρια του, η Σόφια, ήταν 32χρονο στέλεχος μάρκετινγκ με δουλειά με υψηλό κοινωνικό status. Η Σοφία ερωτεύτηκε το παντελόνι αμέσως! Για τις επόμενες δύο εβδομάδες εκείνη και το κολάν ήταν αχώριστες. Πηγαν μαζί στα πιο όμορφα σημεια της πόλης. Τότε, μια μέρα, σταμάτησε.

Η "Γρήγορη" μόδα

"Με πέταξε ... σε μια τσάντα, μαζί με μια τιγρέ μίνι φούστα από την οποία δεν είχε βγάλει ποτέ τις ετικέτες", μου είπε μια μέρα ο φίλος μου, το βελούδινο κόκκινο παντελόνι, "προφανώς δεν της εδινα χαρά ποιά"1. Πέρασαν πέντε χρόνια από αυτή την μοιραία μέρα... Και δεν ήταν μόνη! Σε μια πόλη με εκατομμύρια επιλογές μόδας, το να πετάς ρούχα στα σκουπίδια γίνοταν όλο και πιο δημοφιλές.2

Ακολουθήστε την αργή μόδα!

"Ετσι είναι", είπε ο καλός μου φίλος, το μικρό μαύρο φόρεμα, "αν θέλετε δέσμευση, πρέπει να παραμείνετε κλασσικοί και φτιαγμένοι από καλά υλικά". Το μικρό μαύρο φόρεμα και η ιδιοκτήτης της, η Μαρία, είχαν δεσμευτεί με χαρά τα τελευταία 17 χρόνια. Έχει συνοδεύσει την Μαρία σε επίσημες εκδηλώσεις αλλά και πάρτυ. Φυσικά το φροντίζει με Perwoll! Η ιδια δήλωσε: "Γι 'αυτό επιμένω στην καλή φροντίδα των ρούχων" είπε, "Η φροντίδα των ρούχων είναι η βάση της βιώσιμης μόδας".

«Πρέπει να είσαι έξυπνος», συμφώνησε η ρεαλιστική μας φίλη, το γκρι κοστούμι, «80 δισεκατομμύρια νέα ρούχα καταναλώνονται κάθε χρόνο.3 Δεν μπορείτε να μένετε στάσιμοι! Πρέπει να πάρετε τον έλεγχο." Το γκρι κουστούμι είχε κατα καιρούς συνδιαστεί με καρφίτσες, ζωνες, φουλάρια για να μείνει στην μόδα. Θυμάται μια φόρα που ο ιδιοκτητης ττου  Αργότερα θα απαριθμούσε όλα τα πράγματα που είχε προσπαθήσει να παραμείνει σχετική: καρφίτσες, ζώνες, μπαλώματα και «το περιστατικό» - όταν η ιδιοκτήτης του είχε γεμίσει μαξιλάρια στην περιοχή των ώμων της για ένα πάρτι με θέμα τη δεκαετία του '80. Το κουστουμι συμβούλευεσε «Μερικές φορές πρέπει να μεταμορφώνεσαι για να κρατάς τα πράγματα ενδιαφέροντα».

Στο δρόμο για το σπίτι, κοίταξα ένα μπουκάλι βαφής με μαύρο ύφασμα. Τι είναι αυτή η απάντηση για να επιβραδύνει τη γρήγορη μόδα; Τι ώρα είναι όλα τα γυναικεία ρούχα να συμμορφωθούν ή να καταλήξουν σε χώρο υγειονομικής ταφής; "

Η μεταμόρφωση

«Με τίποτα! Σίγουρα όχι!», αναφώνησε ο φίλος μου το κόκκινο βελούδο, όταν έθεσα το θέμα, «Γιατί να ζήσεις αν απλώς πρόκειται να είσαι σαν όλα τα υπόλοιπα ρούχα; Γι' αυτό αποφάσισα να σταματήσω να είμαι παντελόνι». Σταμάτησε για δραματικό εφέ.

Όλα είχαν συμβεί λίγες μέρες νωρίτερα, είπε, αφού η προηγούμενη ιδιοκτήτρια μου με άφησε σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ρούχων. Στην αρχή νόμιζα ότι θα έμενα για πάντα εκεί! Ευτυχώς ένας εμπνευσμένος σχεδιαστής μόδας πέρασε από εκεί! "Με πήρε, με έσκισε σε κομμάτια και με έραψε ξανά. Ποτέ δεν έχω νιώσει καλύτερα,  κοίτα με τώρα! Είμαι μια φανταστική τσάντα! "

Επίλογος

Εκείνο το βράδυ, βίωσα μια αίσθηση ελπίδας. Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι θα συνέχισουν να αντιμετωπίζουν τα γυναικεία ρούχα σαν προϊόντα μίας χρήσης – σαν κάτι που πρέπει να φορεθεί και να πεταχτεί. Αλλά ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν την ομορφιά στις ατέλειες. Αυτός είναι ο κόσμος που επέλεξα να είμαι μέρος - εκείνου που λάμπει με καρφίτσες, γεμισμένους ώμους και αντιμετωπίζει την μόδα με συνείδηση. Σύμφωνα με τα λόγια του μεγάλου Yves Saint Laurent, "Οι μόδες ξεθωριάζουν, αλλά το στυλ είναι αιώνιο.

Σχετικά Άρθρα

 • #Relearn

  Quiz: Το κρατάω ή όχι;

  Ποια ρούχα να κρατήσω; Ποια όχι; Έτοιμη για την απάντηση;

 • #Reconnect

  Μια μέρα από την ζωή του... τζιν σου

  Από την καλλιέργεια έως το κατάστημα, τα τζιν σας διηγούνται την επική ιστορία της ζωής τους!

 • Perwoll Renew & Blossom

  Περιποίηση Perwoll: η καλύτερη φροντίδα σε συνδυασμό με ένα μοναδικό άρωμα.