Skip to Content

Βρείτε το δικό σας στυλ σε 3 απλά βήματα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κάνετε τη ντουλάπα σας βιώσιμη είναι να την γεμίσετε με ρούχα που λατρεύετε. Προφανώς, πρέπει να σταματήσετε να αγοράζετε πράγματα που δεν σας ταιριάζουν, καθώς και οποιαδήποτε ρούχα που είναι καθαρά εποχιακά ή κακής ποιότητας. Ωστόσο, το αληθινό κλειδί για μια επιτυχημένη βιώσιμη αναδιαμόρφωση   είναι να μάθουμε ποια κομμάτια αντικατοπτρίζουν την ουσία σας - και επικεντρωθείτε στην εύρεση τους.

Για μερικούς, το προσωπικό στυλ είναι εύκολο. Για άλλους, όχι τόσο πολύ. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, αυτά τα τρία βήματα για να βρείτε το στυλ σας θα σας βοηθήσουν να τελειοποιήσετε την αίσθηση του εαυτού σας και της μόδας, ώστε να μπορείτε να τελειοποιήσετε την εμφάνιση σας.

Βήμα 1ο: Ξεκινήστε από τον τρόπο που σκέφτεστε

Το φαινομενικά απλούστερο βήμα στο προσωπικό σας ταξίδι ανανέωσης μπορεί επίσης να είναι και το πιο δύσκολο. Τα γυναικεία ρούχα είναι συχνά σχεδιασμένα με γνώμονα τον θεατή - και όχι τον χρήστη. Οι γυναίκες είναι προετοιμασμένες να σκεφτούν αν θα αρέσουν στους άλλους οι ενδυματολογικές επιλογές τους, βάζοντας τις προτιμήσεις άλλων ανθρώπων πάνω από το δικό τους γούστο και άνεση. Αυτό σταματά τώρα!

Αντί να λαμβάνετε συμβουλές για το στιλ από "ειδικούς" και να αναρωτιέστε τι θα σκέφτονται οι άλλοι για το πώς είστε ντυμένες, σκεφτείτε πώς σας κάνουν τα ρούχα σας να νιώθετε. Ξεκινήστε με την αγαπημένη φόρμα. Μπορεί να μην είναι ότι πιο κομψό, αλλά γιατί σας αρέσει τόσο πολύ; Είναι το χρώμα, το ύφασμα ή το κόψιμο; Μήπως την έχετε συνδέσει με χαρούμενες αναμνήσεις; Σημειώστε όλες τις πτυχές που σας κάνουν να νιώθετε τόσο άνετα σε αυτό το ντύσιμο και μετά προχωρήστε στο look που σας δίνει την περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ίσως είναι το αγαπημένο σας τζιν και ένα t-shirt ή ένα επαγγελματικό κοστούμι. Γυναικεία ρούχα που κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν πραγματικά καλά και δυνατές. Σημειώστε κάθετι που σας κάνει να νιώθετε καλά όταν φοράτε τα συγκεκριμένα ρούχα.

Σύντομα θα καταλλήξετε στο τι πραγματικά σας αρέσει. Ίσως νιώθετε καλύτερα σε χαλαρά ρούχα ή ζεστά χρώματα και έντονα σχέδια; Ή μήπως σας αρέσουν τα μονοχρώμα απλά ρούχα; Ό, τι κι αν ανακαλύψετε, είναι μόνο η αρχή του προσωπικού σας ταξιδιού επανασχεδιασμού.

Βήμα 2ο: Γυναίκες πρότυπα

Μόλις σταματήσετε απλά να αντιγράφετε το στυλ άλλων, μπορείτε να προχωρήσετε το ταξίδι σας. Αντί να κοιτάτε σε γυναίκες των οποίων το στυλ θαυμάζετε, αναζητήστε εκείνες που είναι πραγματικά σαν εσάς και ανακαλύψτε τι σας αρέσει σε αυτές. Δεν έχει νόημα να μιμηθείτε τον Audrey Hepburn εάν είστε ψηλή, αθλητική γυναίκα που αγαπάει την ύπαιθρο και τα αθλητικά ρούχα. Ομοίως, δεν θα είστε ποτέ Gwen Stefani εάν είστε εσωστρεφής με δουλειά γραφείου και μισείτε την προσοχή. Κοιτάξτε συγγενείς, φίλες, συναδέλφους, καθώς και τις γυναίκες κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που έχουν εργαστεί στον τομέα σας - και φαίνοντουσαν κομψές.

Το θέμα αυτής της άσκησης δεν είναι να υιοθετήσουμε τις συμβουλές στυλ κάποιου άλλου, αλλά και πάλι να σημειώσουμε θετικές πτυχές γυναικών που μοιάζουν σε εμάς και να καταλάβουμε ποιά στοιχεία τους ταιριάζουν σε εμάς.

Βήμα 3ο: Συμβουλές για να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό στυλ

Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα έχετε αποκομίσει για τις προτιμήσεις σας στο στυλ, μάθετε περισσότερα για την ιστορία της μόδας. Ένα καλό μέρος για να λάβετε πρακτικές συμβουλές για το στυλ είναι τα βιβλία! Όπως το Μικρό Λεξικό της Μόδας του Christian Dior, η συλλογή δοκίμιων Women in Clothes or The Little Black Book of Style από τη Nina García.

Μόλις βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει και θέλετε να υποστηρίξετε, αρχίστε να χτίζετε την ντουλάπα σας. Καθαρίστε τυχόν παλιά ρούχα που ανακαλύψατε ότι δεν ταιριάζουν, χαρίστε όσα είναι σε καλή κατάσταση και καθορίστε ένα σύνολο κανόνων για τις νέες αγορές σας. Είναι η δική σας ντουλάπα, οπότε εσείς φτιάχνετε τους κανόνες, απλώς βεβαιωθείτε ότι τους ακολουθείτε καθώς περνά ο χρόνος!

Image credits:
Header image: Getty Images
Image of  woman looking through a rack of curated clothes: Stocksy
Image of two women in front of a roller-door wearing trendy outfits: Stocksy

Σχετικά Άρθρα

 • Η συνεισφορά σας

  Γίνετε μέρος της αλλαγής

  Σχεδόν το 80% της ενέργειας που καταναλωνεται και του διοξειδιου του ανθρακα που απελευθερωνεται, προκαλείται κατά την διάρκεια της πλύσης στο σπίτι.

 • #Relearn

  Quiz: Το κρατάω ή όχι;

  Ποια ρούχα να κρατήσω; Ποια όχι; Έτοιμη για την απάντηση;

 • Perwoll Renew Color liquid

  Φροντίζει τις ίνες για λαμπερά χρωματιστά ρούχα!